Search
Close this search box.

Žreb za Rolan Garos: Novak počinje odbranu titule od domaćeg igrača, poznato kada bi mogao da igra protiv Nadala, Sinera i Alkaraza!

Žreb za Rolan Garos je završen. Svečanu ceremoniju je predvodila Ameli Morezmo, direktorka turnira, te Žil Moreton, predsednik Teniskog saveza Francuske. Na njemu su se našla i petorica srpskih tenisera – Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Hamad Međedović. Najbolji igrač sveta Novak Đoković, koji se nalazi u drugoj polovini “kostura” u odnosu na Janika Sinera, igra u 1. kolu Rolan Garosa protiv Pjera Erbera.

U drugom kolu Novak može na Karbaljes Baenu ili Konstanta Lestijena, dok u trećem može na pobednika duela MonfisSejbot Vild i Danijel Galan ili Lorenco Museti. Za četvrto kolo su projektovani rivali Fransisko Serundolo ili Tomi Pol, a za četvrtfinale Kasper Rud ili Tejlor Fric.

Za polufinale bi onda tu mogli kao glavni kandidati da budu Danil Medvedev, Aleksander Zverev ili Rafael Nadal, a finale Siner ili Alkaraz.

Đoković brani titulu i prvi je nosilac na žrebu. Drugi nosilac je Janik Siner, sa kojim Novak ne može da se sastane do finala. Takođe ne može da se sastane ni sa Karlosom Alkarazom, koji je u drugoj polovini žreba, dok je Novaku došao Danil Medvedev, sa kojim je projektovano polufinale.

Runda Novakov put
1R Erber
2R Karbaljes Baena/Lestijen
3R Museti/Monfis/Vild
R4 Serundolo/Pol
QF Rud/Fric
SF Zverev/Medvedev/Rune/Nadal
F Siner/Alkaras

Nadal na Zvereva!

Derbi prvog kola bez sumnje će biti duel Rafaela Nadala i Aleksandera Zvereva. Nadal i Zverev su u Novakovoj polovini žreba, baš kao i Danil Medvedev, koji kreće od Dominika Kepfera.

U drugom delu žreba, rival Karlosa Alkarasa biće kvalifikant, dok Janika Sinera očekuje Kris Jubenks.

Sinerov put

Alkarasov put

Od interesantnijih parova na startu turnira treba izdvojiti duele Kaspera Ruda i talentovanog Jakuba Menšika, potom Stefanosa Cicipasa i Martona Fučoviča, te Endija Marija i Stena Vavrinke. Turnir je na programu od 26. maja do 9, a rezultate i dešavanja u vezi sa Novakom možete pratiti na našem sajtu podrške najboljem teniseru ikada.