Search
Close this search box.

Đoković protiv Runea – Kratka analiza i predviđanja pred 1/8 finala Vimbldona 2024

Đoković protiv Runea odmerava danas snage u 4. rundi Vimbldona 2024. godine. Meč je treći na programu na centralnom terenu. Program počinje od 14.30 susretom između Elene Ribakine i Ane Kalinskaje. Nakon njih će na teren Tejlor Fric i Aleksandar Zverev, a posle ovog meča izaćiće Đoković i Rune.

Očekuje se da bude oko 18 časova. Prenosi mečeva sa ovogodišnjeg Vimbldona obezbeđeni su na RTS 1 i RTS 2, kao i na televiziji Sport klub.

“Daleko od toga da je sve dobro”

Novak Đoković je savladao Alekseja Popirina u trećem kolu Vimbldona, a iako je izgubio prvi set izgledao je odlično na terenu. Naravno posle meča je ponovo bilo pitanja o njegovom kolenu koje je operisao pre samo nekoliko nedelja.

Drago mi je da mislite da je sve u redu, tako izgleda, ali daleko je to od toga. Jesam se bolje kretao u odnosu na prva dva meča, Igram slobodnije u tom smislu, ali je to daleko od dobrog. Radimo na tome na stolu sve vreme tako da bih mogao da igram naredni meč”, rekao je Novak o svom kolenu.

Srpski teniser definitivno ima problem, iako Švajcarci sumnjaju u to.

Najteži test do sada

Novak će u ponedeljak igrati meč četvrte runde Vimbldona sa Holgerom Runeom, a to će mu biti ubedljivo najteži test do sada. Gubio ne Novak u prošlosti od Danca, a i kada ga je dobijao bilo je to jako teško.

Danski teniser Holger Rune kaže da Novak Đoković igra odlično uprkos nedavnoj operaciji kolena. Upravo će njih dvojica u ponedeljak odmeriti snage u osmini finala Vimbldona.

Rune je do ovog meča stigao posle preokreta protiv Kventana Alisa, koji je ispustio 2-0 u setovima.

“Očekujem tešku bitku. Tako je uvek kada igrate protiv Novaka. On je jedan od najvećih takmičara svih vremena i jedan od najuspešnijih igrača. Ne očekujem ništa osim visokog nivoa od njega. Znam da je imao operaciju, ali iskreno, trenirao sam sa njim tokom prve nedelje, video sam ga kako igra. Čini se da igra veoma dobro, ima samopouzdanja. Definitivno moram da igram na najboljem nivou da bih imao šansu da pobedim, to ću pokušati da uradim”, rekao je Rune.

Rune je protiv Alisa igrao na terenu broj 18, dok će protiv Novaka sigurno nastupiti na Centralnom.

“Nisam obraćao previše pažnje koji je teren. Bio sam malo iznenađen što sam danas opet igrao na ‘osamnaestici’, ali šta je tu je. Prebačeni smo potom na teren broj 1, što je bilo lepo jer je bliži atmosferi na Centralnom. Srećan sam što sam pobedio. Bio sam blizu poraza, ali sam verovao. Definitivno ću tražiti da igram na terenu 18 sledeći meč (smeh). Šalim se. Očekujem Centralni teren. Novak je osvojio turnir sedam puta, siguran sam da će tako biti. Nisam previše fokusiran na to. Fokusiran sam na moju igru, mentalno i fizički da se poboljšam. Gde god igram, mogu da radim na tome”, kazao je Rune.

Novak vodi protiv Holgera sa 3-2 u pobedama.

Predviđanja – Ko ima veće šanse?

Novinari našeg sajta izneli su svoja predviđanja ko ima veće šanse za pobedu. Nismo se baš složili.

Uroš:

Mečevi sa Dancem nikada nisu bili laki za Novaka. Rune nema nijednu veliku slabost na koju se može ciljati i solidan je u svim aspektima, što može biti razlog zašto je 24-struki šampion Grand Slam turnira imao problema u prošlosti. Tu je i to koleno. Međutim, trava je površina na kojoj je Rune najmanje verovatno da će nadmašiti Đokovića, iako do sada nije bio na svom najboljem nivou.

Đoković protiv Runea? Đoković u 4 seta

Miloš:

Rune uvek igra blizu Đokovića, čak i ako zaostaje 2-3 u međusobnim susretima. Danac je pokazao da njegova kondicija za mečeve u pet setova možda dostiže potrebni nivo kada je pobedio Kventina Halisa nakon što je gubio sa dva seta razlike u subotu. Njegov svestrani stil igre obično predstavlja pretnju u ovom meču, i nateraće Đokovića da se potrudi. Ovo je runda u kojoj ćemo saznati mnogo o najboljem teniseru sveta ikada, i takođe mislim da bi ovo mogla biti runda u kojoj će ispasti sa turnira.

Đoković protiv Runea? Rune u 5 setova

Boris:

Da li bi ovo mogao biti jedan od mečeva turnira? Rune je imao tešku sezonu 2024, ali Danac gotovo uvek pruža svoju najbolju igru protiv 24-strukog šampiona Grand Slam turnira. Rune obično igra najbolji tenis kada se razmene produže, što je nešto u čemu Đoković obično uživa. Runeova igra na svim delovima terena može iznenaditi Srbina na travi, ali 21-godišnjak može osetiti nervozu u ključnim trenucima. Iako je verovatno da će Đoković mentalno prevladati, ne bih isključio iznenađenje.

Đoković protiv Runea: Đoković u 5 setova

Nebojša:

Prilično je neverovatno da je Novak Đoković prošao tri runde Vimbldona samo nekoliko nedelja nakon operacije kolena. Ipak, nije izgledao kao svoj uobičajeni ja. Od početnog meča bio je prinuđen na četiri seta od strane i Jakoba Fernlija i Alekseja Popirina. Kretanje sedmostrukog šampiona je izgledalo ograničeno zbog nedostatka samopouzdanja da stvarno optereti svoje desno koleno. Holger Rune mu stoji na putu; Danac zna kako da oteža život Đokoviću. Uprkos sporom početku protiv Kventina Halisa, uspeo je da se oporavi i igra sjajan tenis. Ovaj meč će trajati dugo, i mladost će pobediti iskustvo.

Đoković protiv Runea: Rune u 4 seta